FreeOrion

Forums for the FreeOrion project
It is currently Sun Oct 22, 2017 10:43 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Oct 15, 2016 2:32 pm 
Offline
Space Krill

Joined: Sat Oct 15, 2016 2:27 pm
Posts: 1
Hi,
Just installed the latest version - this is my first time trying to play the game. Everything seems to run ok but the cursor goes invisible in game, making it unplayable. When I manage to click options and the panel comes up, suddenly the cursor is viewable again, but as soon as I click off it and go back into the game it disappears again.

Have there been similar issues - can anyone offer a suggestion how to get it working?

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 15, 2016 3:23 pm 
Offline
Programmer

Joined: Sun Feb 14, 2016 12:08 am
Posts: 333
Hi Almoose, can you attach the log files? Location of these depends on your os, see config wiki page for info.

After you copy the log files, you might try running with the --render-simple command-line flag.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 15, 2016 5:04 pm 
Offline
Creative Contributor
User avatar

Joined: Fri Jun 28, 2013 11:45 pm
Posts: 3245
This sounds remarkably similar to what I had on my old Windows laptop but we never did manage to work out the cause other than to narrow it down to graphics card issues, I had occasional flickering of mouse but mostly it was either there or not depending on what window was in front of my, but where it was was obvious for mouseover effects.

We didn't fix the problem because that laptop died on me, but we know it needs to be fixed.

I therefore assume but am not certain it's linked to: https://github.com/freeorion/freeorion/issues/676

_________________
Mat Bowles

Any code or patches in anything posted here is released under the CC and GPL licences in use for the FO project.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 6:36 am 
Offline
Space Krill

Joined: Wed Dec 28, 2016 6:30 am
Posts: 1
I have the same issue on Windows 7 SP 1. Been working fine on my work Mac, decided to install on home pc today, no go. Tried numerous compatibility options including the --render-simple, nothing worked. Two log files attached.


Attachments:
freeoriond.log [2.02 KiB]
Downloaded 23 times
freeorion.log [5.83 KiB]
Downloaded 21 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 10:53 am 
Offline
Programmer
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 9:52 am
Posts: 1040
Location: Germany
@ShannonRundquist

Are you running a Intel HD3000 graphic card?

_________________
Resident code gremlin
Attached patches are released under GPL 2.0 or later.
Git author: Marcel Metz


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group