FreeOrion

Forums for the FreeOrion project
It is currently Sun Oct 22, 2017 10:37 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: quick start black screen
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 2:35 am 
Offline
Space Krill

Joined: Fri Jan 06, 2017 2:32 am
Posts: 3
Just compiled fresh 0.4.6 on
Linux desktop 4.4.0-57-generic #78-Ubuntu SMP Fri Dec 9 23:46:51 UTC 2016 i686 i686 i686 GNU/Linux
Linux Mint 18.1 Cinnamon 32-bit

Pressed quick start and a black screen...
Same situation with 0.4.5 from distro.

Terminals output:
/opt/freeorion $ freeorion
terminate called after throwing an instance of 'boost::exception_detail::clone_impl<boost::exception_detail::error_info_injector<boost::system::system_error> >'
what(): bind: Address already in use


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 9:47 am 
Offline
Programming, Design, Admin
User avatar

Joined: Wed Oct 08, 2003 1:33 am
Posts: 12004
Location: Munich
Since you're compiling from source, can you check if the same issue occurs with the latest master from github?

What version of Boost are you building with?

Can you attach freeorion.log, if it exists, from after attempting to start freeorion? The logs should be in ~/.local/share/freeorion


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 2:49 pm 
Offline
Release Manager, Design
User avatar

Joined: Wed Nov 16, 2011 12:56 pm
Posts: 4226
Location: Sol III
es1 wrote:
what(): bind: Address already in use
That suspiciously looks like the issue occuring when FO tries to open ports for network communication (which is required as FO is a client/server app). And as you've got the same problem with 0.4.5, which I know to work on Linux in general (I mean, versions in the repos shouldn't have such issues, that should be caugth be the maintainers), my first guess would be that maybe there is some other (background) program/deamon running that uses the same TCP/IP ports as FO...?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 07, 2017 3:07 am 
Offline
Space Krill

Joined: Fri Jan 06, 2017 2:32 am
Posts: 3
Yes it was network issue.
Dont know was happended but it playable now and no port logs left over.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group