FreeOrion

Forums for the FreeOrion project
It is currently Wed Dec 13, 2017 3:10 pm

All times are UTC


Forum rules


Always mention the exact version of FreeOrion you are testing.

When reporting an issue regarding the AI, if possible provide the relevant AI log file and a save game file that demonstrates the issue.



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: no sound
PostPosted: Tue May 02, 2017 10:17 pm 
Offline
Space Krill

Joined: Thu Feb 12, 2015 9:51 pm
Posts: 9
i just installed 0.4.7 version, but i do not have a sound. i checked audio settings, all seems to be ok. any suggestion what could be wrong?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: no sound
PostPosted: Wed May 03, 2017 1:53 am 
Offline
AI Lead, Programmer
User avatar

Joined: Sat Sep 22, 2012 6:25 pm
Posts: 4390
Someone recently reported similar trouble with 0.4.6. Do you know if sound had worked for you in 0.4.6? Their thread in the support forum has some suggestions you should probably take a look at.

_________________
If I provided any code, scripts or other content here, it's released under GPL 2.0 and CC-BY-SA 3.0


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: no sound
PostPosted: Wed May 03, 2017 12:11 pm 
Offline
Space Krill

Joined: Thu Feb 12, 2015 9:51 pm
Posts: 9
yes, 0.4.6 it worked fine. in release candidate it did not work as well, but i thought it will be fixed with official version...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: no sound
PostPosted: Wed May 03, 2017 1:32 pm 
Offline
Space Krill

Joined: Thu Feb 12, 2015 9:51 pm
Posts: 9
i checked link you posted. it seems its xp problem, because i am also using xp sp3. oh well, ill play without sound, anyway sound is not that important for game


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: no sound
PostPosted: Mon May 08, 2017 4:11 pm 
Offline
Space Krill

Joined: Mon May 08, 2017 3:49 pm
Posts: 2
I have the same problem. Same version FreeOrion & Windows. I am testing some builds right now, will post further infos.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: no sound
PostPosted: Mon May 08, 2017 4:33 pm 
Offline
Space Krill

Joined: Mon May 08, 2017 3:49 pm
Posts: 2
The last version where the sound works is
FreeOrion_2016-12-13.eaf735e_Test_Win32_Setup
every version after that: silence.
I hope that helps :) , because i like the backgroung music and the sound effects.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: no sound
PostPosted: Tue May 09, 2017 9:57 am 
Offline
Programmer

Joined: Mon Feb 29, 2016 8:37 pm
Posts: 204
Thorbjoern, the next 4 commits after eaf735e, which you report is the last working version, are the commits that transition the project to C++11 and the new SDK. Both of those changes impose new restrictions on the versions of compiler and libraries required to compile FreeOrion.

What compiler and version are you using?
Is it the most current that you have access to?

What version of the FreeOrion SDK are you using?
The latest version is available from here

What versions of the required components are you using?
The list of required components is here.

OpenAL handles our sound.
What version of OpenAL do you have?

I noticed that our link for OpenAl download was broken, so I will change that to this.

We also don't list a version for OpenAL but if we find that upgrading your current version fixes that problem then we can change the required version on our website.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group