FreeOrion

Forums for the FreeOrion project
It is currently Thu Nov 23, 2017 7:40 am

All times are UTC


Forum rules


Always mention the exact version of FreeOrion you are testing.

When reporting an issue regarding the AI, if possible provide the relevant AI log file and a save game file that demonstrates the issue.



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 4:59 pm 
Offline
Dyson Forest
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2014 7:21 pm
Posts: 208
Location: France
v0.4.7+ [build 2017-09-19.c6dd5b5]

Without anything in the Research Queue, techs are automatically researched. :?:

For example, AI beginner, Human species, Planetary Ecology is automatically researched at Turn 3.

And so on for each turn with others techs...

Did I miss something?

_________________
I release every updated file under the CC-BY-SA 3.0 license.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 5:26 pm 
Offline
Programmer

Joined: Sun Feb 14, 2016 12:08 am
Posts: 343
Unused RPs are now automatically used on a random tech (PR #1472)

I like this change, not just for beginners, but also the RP are no longer completely wasted when I forgot or do not want to focus on them.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 6:40 pm 
Online
Programming, Design, Admin
User avatar

Joined: Wed Oct 08, 2003 1:33 am
Posts: 12016
Location: Munich
dbenage-cx wrote:
Unused RPs are now automatically used on a random tech
The RPs are allocated to the lowest cost to complete tech(s), not randomly.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 01, 2017 3:40 pm 
Offline
Dyson Forest
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2014 7:21 pm
Posts: 208
Location: France
Ok thanks, I missed that.

Maybe an update about this would be useful in the Research Meter Type article, which currently states:

Code:
"Any Research that cannot be spent on a tech is lost each turn."


Code:
> "Any Research Point not spent during a turn is automatically allocated to the lowest cost to complete tech(s)"


Feel free to improve the sentence.

I add this to my to-do list. ^^

_________________
I release every updated file under the CC-BY-SA 3.0 license.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 03, 2017 12:16 pm 
Offline
Vacuum Dragon
User avatar

Joined: Sun Sep 25, 2011 2:51 pm
Posts: 500
Alternatively, research queue UI could show the tech that gets scraps (perhaps as a dimmer, non-interactive item)?

_________________
[...] for Man has earned his right to hold this planet against all comers, by virtue of occasionally producing someone totally batshit insane. - Randall Munroe, title text to xkcd #556


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 04, 2017 1:41 pm 
Offline
Space Kraken

Joined: Tue Sep 30, 2014 10:01 am
Posts: 199
Note it could be more than one tech that gets researched (i think).
Else i was thinking to the tech name to the research waste warning tooltip.

_________________
Any code or patches in anything posted here is released under the CC and GPL licences in use for the FO project.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 10, 2017 3:15 pm 
Offline
Dyson Forest
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2014 7:21 pm
Posts: 208
Location: France
Ouaz wrote:
Maybe an update about this would be useful in the Research Meter Type article [...]


For record, done by wheals in PR #1845.

_________________
I release every updated file under the CC-BY-SA 3.0 license.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 10:33 pm 
Offline
Psionic Snowflake

Joined: Wed Aug 26, 2015 6:15 pm
Posts: 493
I'm not playing this version, so it doesn't affect me currently, but is this something that is configurable? I would prefer that it not do that. I use the note for unused RP to go and select the next thing to research based on the game situation at that point.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 10:45 pm 
Online
Programming, Design, Admin
User avatar

Joined: Wed Oct 08, 2003 1:33 am
Posts: 12016
Location: Munich
defaultuser wrote:
I use the note for unused RP to go and select the next thing to research based on the game situation at that point.
The UI still indicates when there are available RP not allocated on the research queue. It just automatically spends any unallocated RP, rather than letting them to go waste.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 3:50 pm 
Offline
Psionic Snowflake

Joined: Wed Aug 26, 2015 6:15 pm
Posts: 493
Geoff the Medio wrote:
defaultuser wrote:
I use the note for unused RP to go and select the next thing to research based on the game situation at that point.
The UI still indicates when there are available RP not allocated on the research queue. It just automatically spends any unallocated RP, rather than letting them to go waste.

That sounds fine.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group