FreeOrion
http://www.freeorion.org/forum/

Techs automatically researched?
http://www.freeorion.org/forum/viewtopic.php?f=28&t=10713
Page 1 of 1

Author:  Ouaz [ Sat Sep 30, 2017 4:59 pm ]
Post subject:  Techs automatically researched?

v0.4.7+ [build 2017-09-19.c6dd5b5]

Without anything in the Research Queue, techs are automatically researched. :?:

For example, AI beginner, Human species, Planetary Ecology is automatically researched at Turn 3.

And so on for each turn with others techs...

Did I miss something?

Author:  dbenage-cx [ Sat Sep 30, 2017 5:26 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

Unused RPs are now automatically used on a random tech (PR #1472)

I like this change, not just for beginners, but also the RP are no longer completely wasted when I forgot or do not want to focus on them.

Author:  Geoff the Medio [ Sat Sep 30, 2017 6:40 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

dbenage-cx wrote:
Unused RPs are now automatically used on a random tech
The RPs are allocated to the lowest cost to complete tech(s), not randomly.

Author:  Ouaz [ Sun Oct 01, 2017 3:40 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

Ok thanks, I missed that.

Maybe an update about this would be useful in the Research Meter Type article, which currently states:

Code:
"Any Research that cannot be spent on a tech is lost each turn."


Code:
> "Any Research Point not spent during a turn is automatically allocated to the lowest cost to complete tech(s)"


Feel free to improve the sentence.

I add this to my to-do list. ^^

Author:  em3 [ Tue Oct 03, 2017 12:16 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

Alternatively, research queue UI could show the tech that gets scraps (perhaps as a dimmer, non-interactive item)?

Author:  Ophiuchus [ Wed Oct 04, 2017 1:41 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

Note it could be more than one tech that gets researched (i think).
Else i was thinking to the tech name to the research waste warning tooltip.

Author:  Ouaz [ Fri Nov 10, 2017 3:15 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

Ouaz wrote:
Maybe an update about this would be useful in the Research Meter Type article [...]


For record, done by wheals in PR #1845.

Author:  defaultuser [ Sun Nov 12, 2017 10:33 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

I'm not playing this version, so it doesn't affect me currently, but is this something that is configurable? I would prefer that it not do that. I use the note for unused RP to go and select the next thing to research based on the game situation at that point.

Author:  Geoff the Medio [ Sun Nov 12, 2017 10:45 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

defaultuser wrote:
I use the note for unused RP to go and select the next thing to research based on the game situation at that point.
The UI still indicates when there are available RP not allocated on the research queue. It just automatically spends any unallocated RP, rather than letting them to go waste.

Author:  defaultuser [ Mon Nov 13, 2017 3:50 pm ]
Post subject:  Re: Techs automatically researched?

Geoff the Medio wrote:
defaultuser wrote:
I use the note for unused RP to go and select the next thing to research based on the game situation at that point.
The UI still indicates when there are available RP not allocated on the research queue. It just automatically spends any unallocated RP, rather than letting them to go waste.

That sounds fine.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/