FreeOrion

Forums for the FreeOrion project
It is currently Mon Nov 20, 2017 2:01 am

All times are UTC


Forum rules


Always mention the exact version of FreeOrion you are testing.

When reporting an issue regarding the AI, if possible provide the relevant AI log file and a save game file that demonstrates the issue.



Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Supply problem
PostPosted: Tue Oct 17, 2017 10:36 am 
Offline
Dyson Forest
User avatar

Joined: Mon Apr 10, 2017 4:25 pm
Posts: 214
Vezzra wrote:
I'd prefer if a colony would overpower any enemy supply propagating into its system, regardless of the strength of its own supply meter (unless the enemy has colonies in the same system too of course). Simply because it's less confusing/more intuitive for players.
Agree!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Supply problem
PostPosted: Wed Oct 18, 2017 6:24 pm 
Offline
Space Squid

Joined: Thu Dec 11, 2014 3:22 am
Posts: 53
The problem seems to be one of documentation. The pedia entry for supply could explain all this clearly.

As for colonies blocking, perhaps there could be a building (on the defense tech tree?) that interdicts some amount of enemy supply.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Supply problem
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 4:25 pm 
Offline
Dyson Forest
User avatar

Joined: Fri Jul 29, 2016 10:12 am
Posts: 217
To add to this I have discovered something.
My original problem was not that they had a stronger Supply value than I did.
The problem was that my Supply strength was 'Zero'.
That's why it was getting pushed aside.
Because in this situation one side clearly has a stronger Supply value, but it
is not pushing the weaker one aside.

Attachment:
supply.jpg
supply.jpg [ 163.16 KiB | Viewed 39 times ]


Attachment:
supply1.jpg
supply1.jpg [ 155.15 KiB | Viewed 39 times ]


Or am I missing something?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Supply problem
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 4:38 pm 
Offline
Release Manager, Design
User avatar

Joined: Wed Nov 16, 2011 12:56 pm
Posts: 4241
Location: Sol III
EricF wrote:
My original problem was not that they had a stronger Supply value than I did.
The problem was that my Supply strength was 'Zero'. [...]

Or am I missing something?
Nope, AFAIK that's exactly how it currently works.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Supply problem
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 6:08 pm 
Offline
Creative Contributor
User avatar

Joined: Fri Jun 28, 2013 11:45 pm
Posts: 3260
You can't push supply into a system that has positive supply, only zero or below supply can be pushed past, that's by design.

_________________
Mat Bowles

Any code or patches in anything posted here is released under the CC and GPL licences in use for the FO project.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group