FreeOrion
http://www.freeorion.org/forum/

Exobots not getting Adaptive Automation?
http://www.freeorion.org/forum/viewtopic.php?f=28&t=10763
Page 1 of 1

Author:  Oberlus [ Tue Nov 14, 2017 10:58 pm ]
Post subject:  Exobots not getting Adaptive Automation?

Playing 2017-10-03.9db0569

I'm human. Got adaptive automation some time ago. Then I conquered the Trith system Suno alpha (one planet with Trith and two uncolonised asteroid belts). Once I've built up the twoc corresponding Exobot colonies I find out that they are not getting the "FundaciĆ³n Tech Adaptive Automation +5.00" in them.
I'm not sure but I thought asteroid exobot colonies do get the adaptive automation boost. Am I missing something or did I find a bug?

I attach a save before finishing the exobot colonies (turn 95) and the one from the screenshots (turn 99).

Attachments:
OthersYesAdaptiveAutomation.png
OthersYesAdaptiveAutomation.png [ 387.54 KiB | Viewed 121 times ]
ExobotsNoAdaptiveAutomation.png
ExobotsNoAdaptiveAutomation.png [ 363.77 KiB | Viewed 121 times ]
FreeOrion_Oberlus_Fundaci_0099_20171114_234252.sav [1.3 MiB]
Downloaded 2 times
FreeOrion_Oberlus_Fundaci_0095_20171114_233101.sav [1.24 MiB]
Downloaded 2 times

Author:  dbenage-cx [ Tue Nov 14, 2017 11:37 pm ]
Post subject:  Re: Exobots not getting Adaptive Automation?

Did not try loading with that build, with more recent build the saves fail to load for me.

From the current pop on those asteroids, I'm guessing the target population is less than 0.0001?
The intent of that restriction is to prevent PP increases for outposts (see Issue #1120), maybe it should check current pop instead?

Author:  Oberlus [ Wed Nov 15, 2017 1:36 am ]
Post subject:  Re: Exobots not getting Adaptive Automation?

dbenage-cx wrote:
I'm guessing the target population is less than 0.0001?
Oh, right! I lack xenological...
I guess it makes more sense that restriction on current population, but well, I don't consider it a bug now :)

Author:  MatGB [ Wed Nov 15, 2017 6:09 am ]
Post subject:  Re: Exobots not getting Adaptive Automation?

dbenage-cx wrote:
Did not try loading with that build, with more recent build the saves fail to load for me.

From the current pop on those asteroids, I'm guessing the target population is less than 0.0001?
The intent of that restriction is to prevent PP increases for outposts (see Issue #1120), maybe it should check current pop instead?

My memory is telling me that there was a clear reason why we didn't do that, but not telling me what that reason was, fairly sure it's been discussed before. Anyone?

Because it does seem buggy, there can be many reasons why a target pop could be below 1 but not dead yet.

Author:  dbenage-cx [ Wed Nov 15, 2017 7:03 am ]
Post subject:  Re: Exobots not getting Adaptive Automation?

Since history is a little hard to follow: For that specific check, previous change was here

Author:  Dilvish [ Wed Nov 15, 2017 8:50 am ]
Post subject:  Re: Exobots not getting Adaptive Automation?

and to help understand some of the no-longer-used macros in the commit that dbenage-cx linked to, I found it helpful to refer to this commit.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/