FreeOrion

Forums for the FreeOrion project
It is currently Sun Jul 22, 2018 12:14 pm

All times are UTC


Forum rules


Always mention the exact version of FreeOrion you are testing.

When reporting an issue regarding the AI, if possible provide the relevant AI log file and a save game file that demonstrates the issue.



Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Fleet overlay
PostPosted: Fri Jan 12, 2018 3:57 am 
Offline
Vacuum Dragon

Joined: Wed Aug 26, 2015 6:15 pm
Posts: 559
This is a problem I have from time to time. In the image below, there are actually two fleets. They apparently aren't close enough together see both when you click on the top one. But nothing I can do will allow me to select the one that's under it. So in this case I'd like to change the destination of both fleets to somewhere else. But I can't get the larger fleet selected.

Attachment:
ol.jpg
ol.jpg [ 14.83 KiB | Viewed 422 times ]


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Fri Jan 12, 2018 10:34 am 
Offline
Vacuum Dragon
User avatar

Joined: Mon Apr 10, 2017 4:25 pm
Posts: 655
If zooming in doesn't work, and there is not a more elegant GUI solution, I guess it would be good to be able to click-n-drag-select fleets.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Fri Jan 12, 2018 11:04 am 
Offline
Programming, Design, Admin
User avatar

Joined: Wed Oct 08, 2003 1:33 am
Posts: 12236
Location: Munich
A workaround is to use the objects window to select the fleet. Double-clicking a fleet in the objects list should select it in the fleets window. You can also add / sort by columns for the next system a fleet is moving to, or the nearest system to the fleet.


Attachments:
File comment: objects window for fleets
objects_fleets.png
objects_fleets.png [ 110.66 KiB | Viewed 411 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Sat Jan 13, 2018 12:09 am 
Offline
Programmer

Joined: Sun Feb 14, 2016 12:08 am
Posts: 389
Agree this can be annoying, could also use hotkey (alt + f / g, or ctrl + f / g).

In addition to group selection, another thought is to add fleets within a small radius to fleet window when selecting from map.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Sun Jan 14, 2018 4:51 pm 
Offline
AI Lead, Programmer
User avatar

Joined: Sat Sep 22, 2012 6:25 pm
Posts: 4683
dbenage-cx wrote:
In addition to group selection, another thought is to add fleets within a small radius to fleet window when selecting from map.

Yes, I think this is the way to go (and to avoid weirdness if two ships are technically close due to being near their destination system, but actually approaching on different starlanes, I would only include fleets that are either (i) in the same system or (ii) on the same starlane and within something like 5-10 uu, probably best dependent on zoom level, maybe even have the threshold calculated from zoom level and fleet button size.

_________________
If I provided any code, scripts or other content here, it's released under GPL 2.0 and CC-BY-SA 3.0


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Fri Jan 19, 2018 1:03 am 
Offline
Vacuum Dragon

Joined: Wed Aug 26, 2015 6:15 pm
Posts: 559
Sorry, I was away. Thanks for the tips. I'll mark the thread for next time it comes up.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 9:01 am 
Offline
Programmer

Joined: Mon Feb 29, 2016 8:37 pm
Posts: 219
I started a branch to address this last fall, in the manner Dilvish described. I will look into completing it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fleet overlay
PostPosted: Thu Jan 25, 2018 10:13 am 
Offline
Programmer

Joined: Mon Feb 29, 2016 8:37 pm
Posts: 219
I've pushed a pull request, PR that closely implements Dilvish's suggestion.

Fleets at or departing from systems should be unchanged and are grouped by system and empire.

When a moving fleet button is selected the fleets from all touching fleet buttons on the same starlane are included in the fleet window. This may include fleets from differing empires. All moving fleets that are not on a starlane are handled separately in the same manner.

The PR also changes the tracking behavior of the fleet window, so that it will try to follow moving fleets provided that they stay close together. Otherwise it will close the window.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group