Search found 15 matches

by Single Player
Fri Nov 20, 2015 7:21 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Human loading problems and AI not coming in
Replies: 11
Views: 1318

Re: Human loading problems and AI not coming in

I'm still puzzled why AI is peaceful, as shown above... is this somebody else is experiencing or is it just me? Same for me - or to be more precise the weapons are displayed with zero strength and don't seem to do any damage. However it's not only weapons strength but also armor for some of my newl...
by Single Player
Wed May 20, 2015 6:51 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

cleaned up with 'git clean -f -d -x' in between - no luck. All builds failed with this error. Just to check, you have pulled the recent code as well (which has the CMakeLists.txt fix/hack in it)? Yes to both. Also, I take it this recurring error is still just for an in-source build, yes? It looks l...
by Single Player
Tue May 19, 2015 9:35 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

update, in light of adests comment about -j, I tried rerunning make as just plain make, and that by itself did not solve the problem. But then I reran cmake and again ran make, and then it finished up fine. I clean everything and remake just to confirm that modifying CMakeList.txt would solved the ...
by Single Player
Sat May 09, 2015 6:10 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

...That's something I never realized, because I do out-of-source builds by habit. I just found out this does the trick. Without modifying the sources. And regardless of cmake version (I tried 2.8.12.2 and 3.2.2). Can all of you confirm that you normally do out-of-source builds? Has anybody succeede...
by Single Player
Fri May 08, 2015 10:15 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

You mentioned that you use CMake 3.0.2. I use 2.8.12.2, maybe this could be the cause, but I need to investigate that. Now that is interesting. I have tried to build with current cmake - 3.2.2 - that didn't work. An older version would be worth a try... But that has to wait a little - I need some s...
by Single Player
Fri May 08, 2015 8:19 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

I'll leave it to adrian_broher to decide what, if anything, to do with ours. I will do nothing. The way proposed to 'fix' this is out of our support scope. Don't know if you meant my patch file. That was not something I'd dare to propose as a fix :wink: Only to show what I ended up doing to get tha...
by Single Player
Fri May 08, 2015 7:07 am
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

If you didn't yet try the method I proposed immediately above, about changing (in freeorion) util/Process.h, could you give that a try also, along with the standard CMake file (be sure to clear the cache)? Well I didn't really need any modifications to or because of boost in the first place. My onl...
by Single Player
Thu May 07, 2015 10:45 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

I can't answer (at least for now) the main question of why this is happening, but try this: go to your build directory and verify that it has a "util" directory that (only) contains "Version.cpp"; if this is not the case then make the directory and copy the file in. Then (again, from the build dire...
by Single Player
Wed May 06, 2015 10:37 pm
Forum: Compile
Topic: Linking failed libfreeorioncommon.so
Replies: 48
Views: 22668

Re: Linking failed libfreeorioncommon.so

Hi everybody I also try to build current freeorion git on a recent debian jessie amd64 installation -- which still fails with a linking error adesst also listed in his third post here. Linking CXX executable ../../freeorion CMakeFiles/freeorion.dir/chmain.cpp.o: In function `mainConfigOptionsSetup(s...
by Single Player
Tue Mar 10, 2015 5:38 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: tips for a newbie (what to research / build when) ?
Replies: 30
Views: 8072

Re: tips for a newbie (what to research / build when) ?

If I use organics early, I tend to prefer symbiotic hulls, since they are faster and have better visibility. And they're a tad bit cheaper and stealthier, but need one turn longer to build. It's a trade off with troop ships or outposts in late game but your best bet with colony ships. In midgame I ...
by Single Player
Fri Aug 15, 2014 6:51 pm
Forum: Graphics
Topic: Proposed New Transpatial Drive Icon
Replies: 8
Views: 10067

Re: Proposed New Transpatial Drive Icon

Tried that already, it's now IIRC 8 turns, I think it possibly needs to be 10. Increasing drive production time to 10 does not really nerf much if you put it into a Scattered Asteroid hull (production time 15 turns) or a Solar hull (20 turns) where I think they're most useful. Only a ship with a Se...
by Single Player
Mon Jul 07, 2014 6:50 pm
Forum: Compile
Topic: Building r7165 and later fails on wheezy amd64
Replies: 12
Views: 2641

Re: Building r7165 and later fails on wheezy amd64

Woops! turns out I misremembered what had solved the problem for me, because I ran into it again, even with doing a full clean build... #?%@! What does fix it for me is reverting my build type to the default blank, rather than Release. Had you by any chance also changed your build type to Release? ...
by Single Player
Mon Jul 07, 2014 5:34 pm
Forum: Compile
Topic: Building r7165 and later fails on wheezy amd64
Replies: 12
Views: 2641

Re: Building r7165 and later fails on wheezy amd64

Vezzra wrote:
Dilvish wrote:I think Vezzra left out a 'needing' in there -- "you won't get around [needing] to upgrade", not that he was predicting you wouldn't actually upgrade :D
Argh, of course. Well, my excuse is that I'm not a native speaker :mrgreen:
Same here - so no misunderstanding :)
by Single Player
Sun Jul 06, 2014 10:47 pm
Forum: Compile
Topic: Building r7165 and later fails on wheezy amd64
Replies: 12
Views: 2641

Re: Building r7165 and later fails on wheezy amd64

I normally do all my svn update/rebuilds like this (inside the FreeOrion directory): make clean svn up cmake . make -j 5 With your suggestion I tried to really make sure that no previous build artifacts were left (again from inside the FreeOrion directory): svn export . somewhereelse cd somewhereels...
by Single Player
Sun Jul 06, 2014 8:19 pm
Forum: Compile
Topic: Building r7165 and later fails on wheezy amd64
Replies: 12
Views: 2641

Building r7165 and later fails on wheezy amd64

Hi everybody I'm on Debian wheezy amd64 and get FreeOrion from SVN trunk (for some time now). Since r7165 FreeOrion has failed with the following (full log attached): ../libfreeorioncommon.so: undefined reference to `void IncapacitationEvent::serialize<boost::archive::binary_iarchive>(boost::archive...