Search found 107 matches

by UrshMost
Fri Apr 26, 2019 9:40 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: AI Script Errors, Build 2019-4-22
Replies: 1
Views: 195

AI Script Errors, Build 2019-4-22

From a completely vanilla install, I get AI script errors with the latest build on windows 7. The following error repeats for each AI, and they all repeat each turn. from the message window: Creating AI Clients Generating Universe Begin Turn 1 Saved 153133 bytes to file: C:/Users/Nat/AppData/Roaming...
by UrshMost
Fri Nov 30, 2018 9:13 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Warden Shield at Zero
Replies: 6
Views: 690

Warden Shield at Zero

Build 2018-11-25 On my map there is a warden that has 0 shields, over multiple turns, even though everything indicates it should have 15 shields. There are no molecular clouds or any other negative factors anywhere close, and when you hover over the shield value it only shows the +15 modifier from t...
by UrshMost
Sat Oct 20, 2018 12:54 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Finally tried 0.4.8...
Replies: 74
Views: 5179

Re: Finally tried 0.4.8...

re: fighters It took me a while to figure out fighters too, until I finally started wondering why some battles that should have gone clearly my way I was losing. Fighters themselves don't do a lot of damage, especially in relation to the weapon slots that they are taking up, but think of them as cha...
by UrshMost
Sat Oct 20, 2018 12:29 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: 0.4.8 2018-10-7 Freezes waiting for other players
Replies: 1
Views: 333

0.4.8 2018-10-7 Freezes waiting for other players

After defeating an empire on the next turn the game freezes with the message: Waiting for Other Players In the Empires window there is the ... icon on the newly defeated empire. I was able to load a game from an earlier savegame file, end turn twice without any other changes, and the problem replica...
by UrshMost
Thu Mar 01, 2018 1:49 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: ship movement display issue
Replies: 6
Views: 659

Re: ship movement display issue

I didn't keep that one but here is a similar one; two ships crossing paths in different directions on a starlane, you can see the movement dots where the icon for the Robotic Hull ship should be, instead of combined with the icon for the outpost ship. ship icon 3.jpg The Robotic Hull is heading down...
by UrshMost
Wed Feb 28, 2018 7:00 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: ship movement display issue
Replies: 6
Views: 659

ship movement display issue

Build 2018-02-25 I have a fleet of troops traveling at 60 that left one of my planets at the same time as two grav hull ships traveling at 100, all for the same destination. The next turn still shows them grouped together (which they shouldn't be), and with the white movement path dots still in the ...
by UrshMost
Wed Feb 28, 2018 4:17 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: My troops not increasing if combat with enemy planet
Replies: 3
Views: 524

My troops not increasing if combat with enemy planet

Build 2-25 I have captured a planet in a two planet system, Sjtar B1, and it shows my troops should increase up to 13.9, but after several turns they are still at 1.5. Due to 'combat' with Beige Goo in the same system? As soon as I moved my ship away from the system removing the combat with the othe...
by UrshMost
Sat Feb 17, 2018 7:04 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: planets troops increasing even with attacking ships in orbit
Replies: 22
Views: 2102

Re: planets troops increasing even with attacking ships in o

FYI; Build 02-12 win32, unable to invade now (no invade button), and enemy troops still increasing while i'm in orbit.
by UrshMost
Sun Feb 11, 2018 11:26 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: planets troops increasing even with attacking ships in orbit
Replies: 22
Views: 2102

Re: planets troops increasing even with attacking ships in o

I don't know if it's directly related to this or not but I just noticed my ships in orbit around enemy planets are repairing as well.
by UrshMost
Sun Feb 11, 2018 6:41 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: planets troops increasing even with attacking ships in orbit
Replies: 22
Views: 2102

planets troops increasing even with attacking ships in orbit

Is this an intended change? I noticed that on a scylor planet that I was attacking their troops were increasing even though I had blockading ships in orbit. In the screencaps below you can see that on turn 131 the planet has 2 troops but on the next turn its grown to 3, even though I have a fleet in...
by UrshMost
Wed Aug 09, 2017 6:02 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Stealth planet not attacking AI
Replies: 15
Views: 936

Re: Stealth planet not attacking AI

Objects/Filters, make it show fleets (not ships) and then select owner empire as this AI, go through them till you get to the right fleet, then right click on it in the Objects list and the option of a debug data dump is there. One of the things this will show is its aggression status (in the messw...
by UrshMost
Tue Aug 08, 2017 1:39 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Stealth planet not attacking AI
Replies: 15
Views: 936

Re: Stealth planet not attacking AI

Dilvish wrote:If the enemy fleet was also present and one of you was visible to the other then that's what triggered combat.
That's the part that I didn't realise; that combat between two fleets would 'wake up' planetary defences that neither fleet could otherwise detect. Thanks.
by UrshMost
Tue Aug 08, 2017 12:05 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Stealth planet not attacking AI
Replies: 15
Views: 936

Re: Stealth planet not attacking AI

Yes, there is. Planets don't initiate combat, only aggressive fleets do, and only if they can see an enemy target. So the AI must have set the green Entirety fleet to passive before it entered the system? Is there any way to see the passive / aggressive setting for AI fleets? Also, when my fleet (s...
by UrshMost
Mon Aug 07, 2017 9:54 pm
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: Stealth planet not attacking AI
Replies: 15
Views: 936

Stealth planet not attacking AI

hostile planet issue.jpg The two AI ships have been sitting on the system Gimilzor for a couple of turns without taking any damage, but as soon as I move my fleet there the planet attacks both of us. Is there a reason why the planet hasn't attacked the AI fleet on previous turns? I included a zip o...
by UrshMost
Sun May 28, 2017 9:51 am
Forum: Play-Testing Feedback
Topic: nevermind
Replies: 5
Views: 589

Re: nevermind

nevermind - i found there was a ancient ruins Neutronium synthesizer that i wasn't aware of. Sorry, back to your normally scheduled fleet building. The george only part was just a coincidence where they had shipyards and could build the forge and the other systems that i checked just happened to not...