FreeOrion 0.1 Compiling Issues

For topics that do not fit in another sub-forum.

Moderator: Oberlus

Post Reply
Message
Author
leiavoia
Space Kraken
Posts: 167
Joined: Sun Jul 20, 2003 6:22 pm

FreeOrion 0.1 Compiling Issues

#1 Post by leiavoia »

Build issues:

from tail end of ./configure:

-------------------------
checking GL/gl.h usability... yes
checking GL/gl.h presence... yes
checking for GL/gl.h... yes
checking GL/glu.h usability... yes
checking GL/glu.h presence... yes
checking for GL/glu.h... yes
checking for OpenGl... -lGL
checking for OpenGL's GLU... missing
configure: error: OpenGL's GLU library was not found!
See `config.log' for more details.
[[email protected] FreeOrion]$
---------------------------


so it's looking for the GLU lib. It can't seem to find it on my system (mandrake 9.1 linux). This is obviously a problem on my end, but i'm wondering what package i need to install for this. Nothing seems to come up. But i *HAVE* libGLU.so located in my /usr/X11R6/lib directory, which is in turn put into my /etc/ld.so.conf file. It should connect, but doesn't. This is not the first time i've had this problem either. Any help would be greatly appreciated. Please don't make me use Windows!

Tyreth
FreeOrion Lead Emeritus
Posts: 885
Joined: Thu Jun 26, 2003 6:23 am
Location: Australia

#2 Post by Tyreth »

My libGLU files seem to be a part of the XFree86 install, though I suspect that the ones I'm using are actually from my nvidia drivers. You should check to make sure you are using the right drivers. It is worth mentioning that FreeOrion relies on OpenGL, so you may not want to use software drivers, but instead a real 3d accelerated card.

Also, once you compile using ./configure and make, if you have troubles check out these notes of tzlaines. Both him and I had trouble with the configure script for the Linux version:
When building this code, first try:

$ ./configure
$ make
# make install

There have been some problems with the autotools build system, so if this fails, use the default Makefiles by running the rebuild script:

./rebuild.sh

Note that FreeOrion depends on several libraries:
SDL
boost.signals
log4cpp
zlib
pthreads
GG (Sourceforge project name "gigi")

Only the last of these is really needed by FreeOrion, as it depends on the others as well. Please download the GG project sources from CVS and see the "Building GG" instructions in the GG Doxygen documentation.

Enjoy.

Zach Laine
Lead Programmer

Yoghurt
Programmer
Posts: 376
Joined: Sat Jun 28, 2003 8:17 pm
Location: Heidelberg, Germany

Re: FreeOrion 0.1 Compiling Issues

#3 Post by Yoghurt »

leiavoia wrote:Any help would be greatly appreciated. Please don't make me use Windows!
Send me the file "config.log". I will take a look at this.
(I'll send you the eMail via PM)

Oh, and everyone should try the configure-scripts, and if there is a problem, contact me; otherwise these will never work on any system except those I have access to ;)

Yoghurt
Programmer
Posts: 376
Joined: Sat Jun 28, 2003 8:17 pm
Location: Heidelberg, Germany

Re: FreeOrion 0.1 Compiling Issues

#4 Post by Yoghurt »

leiavoia wrote:so it's looking for the GLU lib. It can't seem to find it on my system (mandrake 9.1 linux). This is obviously a problem on my end, but i'm wondering what package i need to install for this. Nothing seems to come up. But i *HAVE* libGLU.so located in my /usr/X11R6/lib directory, which is in turn put into my /etc/ld.so.conf file. It should connect, but doesn't. This is not the first time i've had this problem either. Any help would be greatly appreciated. Please don't make me use Windows!
It was a problem in the configure script that should be fixed now. Either do a cvs update or execute ./update-configure.sh

Yoghurt
Programmer
Posts: 376
Joined: Sat Jun 28, 2003 8:17 pm
Location: Heidelberg, Germany

Re: FreeOrion 0.1 Compiling Issues

#5 Post by Yoghurt »

leiavoia wrote:so it's looking for the GLU lib. It can't seem to find it on my system (mandrake 9.1 linux). This is obviously a problem on my end, but i'm wondering what package i need to install for this. Nothing seems to come up. But i *HAVE* libGLU.so located in my /usr/X11R6/lib directory, which is in turn put into my /etc/ld.so.conf file. It should connect, but doesn't. This is not the first time i've had this problem either. Any help would be greatly appreciated. Please don't make me use Windows!
It was a problem in the configure script that should be fixed now. Either do a cvs update or execute ./update-configure.sh

Remember that you also need gigi, download it from here: http://freeorion.sourceforge.net/libgigi-0.5.0.0.tar.gz

darq
Krill Swarm
Posts: 10
Joined: Mon Mar 08, 2004 10:13 pm

#6 Post by darq »

whats the url to libgigi? there's no url included in the tarball

and google returned 2 results in italian when i searched for "libgigi"
edit: nvm http://www.artclusta.com/bb/viewtopic.php?p=6665#6665

i'm asking because libgigi 's configure script meant
checking IL/il.h usability... yes
checking IL/il.h presence... yes
checking for IL/il.h... yes
checking IL/ilu.h usability... yes
checking IL/ilu.h presence... yes
checking for IL/ilu.h... yes
checking IL/ilut.h usability... yes
checking IL/ilut.h presence... yes
checking for IL/ilut.h... yes
checking for DevIL... missing
checking for _vsnprintf... no
checking for vsnprintf... yes
checking for broken DevIL... missing
configure: error: Unable to link DevIL test program, do you have DevIL installed?
See `config.log' for more details.
and yes i do have devil 1.6.6 installed

from the allegro faq
I get an error about "_mangled_main_address" being undefined!

You need to write END_OF_MAIN() just after your main() function. Allegro uses this, along with some preprocessor magic, to get a copy of your argv[] parameters (it needs those for various internal things).
the problem is
config.log
configure:23793: checking for DevIL
configure:23817: gcc -o conftest -g -O2 -I/usr/include/SDL -D_REENTRANT conftest.c -lILUT -lGLU -lGL -lpthread -lm -L/usr/lib -Wl,-rpath,/usr/lib -lSDL -lpthread -lIL -lILU >&5
/usr/lib/liballeg.so.4.1: undefined reference to `_mangled_main_address'
collect2: ld returned 1 exit status
configure:23823: $? = 1
configure: failed program was:

Code: Select all

| /* confdefs.h.  */
| 
| #define PACKAGE_NAME "libGiGi"
| #define PACKAGE_TARNAME "libgigi"
| #define PACKAGE_VERSION "0.5.0.0"
| #define PACKAGE_STRING "libGiGi 0.5.0.0"
| #define PACKAGE_BUGREPORT ""
| #define PACKAGE "libgigi"
| #define VERSION "0.5.0.0"
| #ifdef __cplusplus
| extern "C" void std::exit (int) throw (); using std::exit;
| #endif
| #define STDC_HEADERS 1
| #define HAVE_SYS_TYPES_H 1
| #define HAVE_SYS_STAT_H 1
| #define HAVE_STDLIB_H 1
| #define HAVE_STRING_H 1
| #define HAVE_MEMORY_H 1
| #define HAVE_STRINGS_H 1
| #define HAVE_INTTYPES_H 1
| #define HAVE_STDINT_H 1
| #define HAVE_UNISTD_H 1
| #define HAVE_DLFCN_H 1
| #define STDC_HEADERS 1
| #define HAVE_ARPA_INET_H 1
| #define HAVE_FCNTL_H 1
| #define HAVE_NETDB_H 1
| #define HAVE_NETINET_IN_H 1
| #define HAVE_STDLIB_H 1
| #define HAVE_STRING_H 1
| #define HAVE_SYS_SOCKET_H 1
| #define HAVE_SYS_TIME_H 1
| #define HAVE_UNISTD_H 1
| #define HAVE__BOOL 1
| #define HAVE_STDBOOL_H 1
| #define TIME_WITH_SYS_TIME 1
| #define HAVE_SYS_SELECT_H 1
| #define HAVE_SYS_SOCKET_H 1
| #define SELECT_TYPE_ARG1 int
| #define SELECT_TYPE_ARG234 (fd_set *)
| #define SELECT_TYPE_ARG5 (struct timeval *)
| #define RETSIGTYPE void
| #define HAVE_GETHOSTBYADDR 1
| #define HAVE_GETHOSTBYNAME 1
| #define HAVE_MEMMOVE 1
| #define HAVE_MEMSET 1
| #define HAVE_GL_GL_H 1
| #define HAVE_GL_GLU_H 1
| #define HAVE_LIBPTHREAD 1
| #define HAVE_LIBBOOST_FILESYSTEM 1
| #define HAVE_LIBBOOST_SIGNALS 1
| #define HAVE_IL_IL_H 1
| #define HAVE_IL_ILU_H 1
| #define HAVE_IL_ILUT_H 1
| /* end confdefs.h.  */
| #include <IL/ilut.h>
| int
| main ()
| {
| ilutInit();
|   ;
|   return 0;
| }

darq
Krill Swarm
Posts: 10
Joined: Mon Mar 08, 2004 10:13 pm

#7 Post by darq »

i give up, that stupid "missing" script is recreating the ./configure script and since you can't edit configure.am so it adds a END_OF_MAIN() after the main function...

how about statically linked GG libs? hmm bad idea
well good night for now i'm done for today

Yoghurt
Programmer
Posts: 376
Joined: Sat Jun 28, 2003 8:17 pm
Location: Heidelberg, Germany

#8 Post by Yoghurt »

darq wrote:i give up, that stupid "missing" script is recreating the ./configure script and since you can't edit configure.am so it adds a END_OF_MAIN() after the main function...
Normally, missing should only recreate configure if configure.ac was changed...
how about statically linked GG libs? hmm bad idea
well good night for now i'm done for today
Statically linked GiGi would probably be huge! My guess is 10 Megs, perhaps more...
Releasing a pre-compiled shared GiGi wouldn't help you either, as your DevIL would still be linked to Allegro, requiring the stupid END_OF_MAIN() hack in FreeOrion sourcecode.

However, this bug is known and on my to-do list. For now, you can remove your devil package and download the Linux SDK from openil.sf.net and use this instead.

vorenhutz
Pupating Mass
Posts: 98
Joined: Sun Mar 07, 2004 11:41 pm

#9 Post by vorenhutz »

darq wrote: and yes i do have devil 1.6.6 installed
I'm not sure this is relevant but according to the GG docs you should use devIL 1.6.5.

Tyreth
FreeOrion Lead Emeritus
Posts: 885
Joined: Thu Jun 26, 2003 6:23 am
Location: Australia

#10 Post by Tyreth »

My GG docs say 1.6.6

darq
Krill Swarm
Posts: 10
Joined: Mon Mar 08, 2004 10:13 pm

#11 Post by darq »

ok, downloaded devil 1.6.6 and configured by hand this time (instead of using portage)
./configure --disable-allegro
make
make install
worked

GG ./configure
i've got a broken devil install
fine, wrapper works
make
make install

FreeOrion 0.1(.tar.gz)
./update-configure.sh
./configure
checking for GiGi... Package GiGi was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `GiGi.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'GiGi' found
checking for GiGiNet... Package GiGiNet was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `GiGiNet.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'GiGiNet' found
checking for GiGiSDL... Package GiGiSDL was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `GiGiSDL.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'GiGiSDL' found
checking for main in -lGiGi... yes
checking for main in -lGiGiSDL... yes
checking for main in -lGiGiNet... yes
hmm seems to be ok...

make
[email protected] FreeOrion # make
make all-recursive
make[1]: Entering directory `/home/darq/FreeOrion'
Making all in Empire
make[2]: Entering directory `/home/darq/FreeOrion/Empire'
if g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -I/usr/include/SDL -D_REENTRANT -I/usr/include/SDL -D_REENTRANT -I/usr/include/SDL -D_REENTRANT -I/usr/include/freetype2 -DFREEORION_LINUX -g3 -Wall -MT ClientEmpireManager.o -MD -MP -MF ".deps/ClientEmpireManager.Tpo" -c -o ClientEmpireManager.o `test -f '../Empire/ClientEmpireManager.cpp' || echo './'`../Empire/ClientEmpireManager.cpp; \
then mv -f ".deps/ClientEmpireManager.Tpo" ".deps/ClientEmpireManager.Po"; else rm -f ".deps/ClientEmpireManager.Tpo"; exit 1; fi
In file included from ../Empire/EmpireManager.h:11,
from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../Empire/Empire.h:9:19: GGClr.h: No such file or directory
../Empire/Empire.h:13:20: XMLDoc.h: No such file or directory
In file included from ../Empire/Empire.h:17,
from ../Empire/EmpireManager.h:11,
from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../util/SitRepEntry.h:6:20: XMLDoc.h: No such file or directory
In file included from ../util/SitRepEntry.h:39,
from ../Empire/Empire.h:17,
from ../Empire/EmpireManager.h:11,
from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../util/VarText.h:9:20: XMLDoc.h: No such file or directory
In file included from ../util/SitRepEntry.h:39,
from ../Empire/Empire.h:17,
from ../Empire/EmpireManager.h:11,
from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../util/VarText.h:32: error: parse error before `::' token
../util/VarText.h:34: error: syntax error before `::' token
../util/VarText.h:40: error: syntax error before `::' token
../util/VarText.h:41: error: semicolon missing after declaration of `VarText'
../util/VarText.h:41: error: ISO C++ forbids defining types within return type
../util/VarText.h:41: error: `string' specified as declarator-id
../util/VarText.h:41: error: syntax error before `&' token
../util/VarText.h: In function `void SetText(std::string&)':
../util/VarText.h:42: error: `m_text' undeclared (first use this function)
../util/VarText.h:42: error: (Each undeclared identifier is reported only once
for each function it appears in.)
../util/VarText.h: At global scope:
../util/VarText.h:51: error: parse error before `protected'
../util/VarText.h:53: error: `std::string m_text' used prior to declaration
../util/VarText.h:54: error: parse error before `}' token
In file included from ../Empire/Empire.h:17,
from ../Empire/EmpireManager.h:11,
from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../util/SitRepEntry.h:70: error: parse error before `::' token
../util/SitRepEntry.h:75: error: syntax error before `::' token
In file included from ../Empire/EmpireManager.h:11,
from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../Empire/Empire.h:109: error: parse error before `&' token
../Empire/Empire.h:137: error: parse error before `&' token
../Empire/Empire.h:372: error: parse error before `&' token
../Empire/Empire.h:403: error: syntax error before `;' token
In file included from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../Empire/EmpireManager.h:15:19: GGClr.h: No such file or directory
../Empire/EmpireManager.h:19:20: XMLDoc.h: No such file or directory
In file included from ../Empire/ClientEmpireManager.h:6,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:3:
../Empire/EmpireManager.h:109: error: no type `Clr' in `GG'
../Empire/EmpireManager.h:109: error: parse error before `,' token
../Empire/ClientEmpireManager.cpp:7:30: XMLObjectFactory.h: No such file or directory
In file included from /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.2/include/g++-v3/fstream:48,
from ../network/XDiff.hpp:29,
from ../Empire/ClientEmpireManager.cpp:15:
/usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.2/include/g++-v3/i686-pc-linux-gnu/bits/basic_file.h:56: error: `
__basic_file' is not a template
/usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.2/include/g++-v3/i686-pc-linux-gnu/bits/basic_file.h:58: error: syntax
error before `*' token
/usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.2/include/g++-v3/i686-pc-linux-gnu/bits/basic_file.h:60: confused by earlier errors, bailing out
make[2]: *** [ClientEmpireManager.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/darq/FreeOrion/Empire'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/darq/FreeOrion'
make: *** [all] Error 2
obviously GGClr.h is not found
and XMLDoc.h
all other errors are just a result of file not found

alright
FreeOrion CVS
same as above

update: actuall doing what configure wanted me to do *g* solved it (still compiling tho)

export PKG_CONFIG_PATH="/usr/local/lib/pkgconfig"

update 2:
if g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -I/usr/local/include/GG -I/usr/local/include/GG/dialogs -I/usr/local/include/GG/SDL -I/usr/local/include/GG -I/usr/local/include/GG/dialogs -I/usr/local/include/GG/net -I/usr/local/include/GG/net -I/usr/include/SDL -D_REENTRANT -I/usr/include/freetype2 -DFREEORION_LINUX -g3 -Wall -MT CUIControls.o -MD -MP -MF ".deps/CUIControls.Tpo" -c -o CUIControls.o `test -f '../UI/CUIControls.cpp' || echo './'`../UI/CUIControls.cpp; \
then mv -f ".deps/CUIControls.Tpo" ".deps/CUIControls.Po"; else rm -f ".deps/CUIControls.Tpo"; exit 1; fi
../UI/CUIControls.cpp: In constructor `
CUIScroll::ScrollTab::ScrollTab(GG::Scroll::Orientation, int, GG::Clr,
GG::Clr)':
../UI/CUIControls.cpp:300: error: `MinSize' undeclared (first use this
function)
../UI/CUIControls.cpp:300: error: (Each undeclared identifier is reported only
once for each function it appears in.)
../UI/CUIControls.cpp:300: error: `SetMinSize' undeclared (first use this
function)
../UI/CUIControls.cpp: In member function `virtual void
CUIScroll::SizeMove(int, int, int, int)':
../UI/CUIControls.cpp:407: error: `Size' undeclared (first use this function)
make[2]: *** [CUIControls.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/FreeOrion/FreeOrion/UI'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/FreeOrion/FreeOrion'
make: *** [all] Error 2
(this is CVS), trying release version now

release version:
if g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -I/usr/local/include/GG -I/usr/local/include/GG/dialogs -I/usr/local/include/GG/SDL -I/usr/local/include/GG -I/usr/local/include/GG/dialogs -I/usr/local/include/GG/net -I/usr/local/include/GG/net -I/usr/include/SDL -D_REENTRANT -I/usr/include/freetype2 -DFREEORION_LINUX -g3 -Wall -MT MapWnd.o -MD -MP -MF ".deps/MapWnd.Tpo" -c -o MapWnd.o `test -f '../UI/MapWnd.cpp' || echo './'`../UI/MapWnd.cpp; \
then mv -f ".deps/MapWnd.Tpo" ".deps/MapWnd.Po"; else rm -f ".deps/MapWnd.Tpo"; exit 1; fi
In file included from ../UI/MapWnd.cpp:14:
../util/Random.h: In function `SmallIntDistType SmallIntDist(int, int)':
../util/Random.h:50: error: no matching function for call to `
boost::uniform_smallint<GeneratorType>::uniform_smallint(GeneratorType&,
int&, int&)'
/usr/include/boost/random/uniform_smallint.hpp:164: error: candidates are:
boost::uniform_smallint<GeneratorType>::uniform_smallint(const
boost::uniform_smallint<GeneratorType>&)
/usr/include/boost/random/uniform_smallint.hpp:170: error:
boost::uniform_smallint<IntType>::uniform_smallint(IntType, IntType) [with
IntType = GeneratorType]
../util/Random.h: In function `IntDistType IntDist(int, int)':
../util/Random.h:54: error: no matching function for call to `
boost::uniform_int<GeneratorType>::uniform_int(GeneratorType&, int&, int&)'
/usr/include/boost/random/uniform_int.hpp:42: error: candidates are:
boost::uniform_int<GeneratorType>::uniform_int(const
boost::uniform_int<GeneratorType>&)
/usr/include/boost/random/uniform_int.hpp:48: error:
boost::uniform_int<IntType>::uniform_int(IntType, IntType) [with IntType =
GeneratorType]
../util/Random.h: In function `DoubleDistType DoubleDist(double, double)':
../util/Random.h:57: error: no matching function for call to `
boost::uniform_real<GeneratorType>::uniform_real(GeneratorType&, double&,
double&)'
/usr/include/boost/random/uniform_real.hpp:36: error: candidates are:
boost::uniform_real<GeneratorType>::uniform_real(const
boost::uniform_real<GeneratorType>&)
/usr/include/boost/random/uniform_real.hpp:43: error:
boost::uniform_real<RealType>::uniform_real(RealType, RealType) [with
RealType = GeneratorType]
../util/Random.h: In function `GaussianDistType GaussianDist(double, double)':
../util/Random.h:61: error: no matching function for call to `
boost::normal_distribution<GeneratorType>::normal_distribution(
GeneratorType&, double&, double&)'
/usr/include/boost/random/normal_distribution.hpp:53: error: candidates are:
boost::normal_distribution<RealType>::normal_distribution(const
boost::normal_distribution<RealType>&) [with RealType = GeneratorType]
/usr/include/boost/random/normal_distribution.hpp:46: error:
boost::normal_distribution<RealType>::normal_distribution(const RealType&,
const RealType&) [with RealType = GeneratorType]
../util/Random.h: In function `int RandSmallInt(int, int)':
../util/Random.h:65: error: no matching function for call to `
boost::uniform_smallint<GeneratorType>::uniform_smallint(GeneratorType&,
int&, int&)'
/usr/include/boost/random/uniform_smallint.hpp:164: error: candidates are:
boost::uniform_smallint<GeneratorType>::uniform_smallint(const
boost::uniform_smallint<GeneratorType>&)
/usr/include/boost/random/uniform_smallint.hpp:170: error:
boost::uniform_smallint<IntType>::uniform_smallint(IntType, IntType) [with
IntType = GeneratorType]
../util/Random.h: In function `int RandInt(int, int)':
../util/Random.h:69: error: no matching function for call to `
boost::uniform_int<GeneratorType>::uniform_int(GeneratorType&, int&, int&)'
/usr/include/boost/random/uniform_int.hpp:42: error: candidates are:
boost::uniform_int<GeneratorType>::uniform_int(const
boost::uniform_int<GeneratorType>&)
/usr/include/boost/random/uniform_int.hpp:48: error:
boost::uniform_int<IntType>::uniform_int(IntType, IntType) [with IntType =
GeneratorType]
../util/Random.h: In function `double RandDouble(double, double)':
../util/Random.h:75: error: no matching function for call to `
boost::uniform_real<GeneratorType>::uniform_real(GeneratorType&, double&,
double&)'
/usr/include/boost/random/uniform_real.hpp:36: error: candidates are:
boost::uniform_real<GeneratorType>::uniform_real(const
boost::uniform_real<GeneratorType>&)
/usr/include/boost/random/uniform_real.hpp:43: error:
boost::uniform_real<RealType>::uniform_real(RealType, RealType) [with
RealType = GeneratorType]
../util/Random.h: In function `double RandGaussian(double, double)':
../util/Random.h:79: error: no matching function for call to `
boost::normal_distribution<GeneratorType>::normal_distribution(
GeneratorType&, double&, double&)'
/usr/include/boost/random/normal_distribution.hpp:53: error: candidates are:
boost::normal_distribution<RealType>::normal_distribution(const
boost::normal_distribution<RealType>&) [with RealType = GeneratorType]
/usr/include/boost/random/normal_distribution.hpp:46: error:
boost::normal_distribution<RealType>::normal_distribution(const RealType&,
const RealType&) [with RealType = GeneratorType]
../UI/MapWnd.cpp: In member function `void MapWnd::InitTurn(int)':
../UI/MapWnd.cpp:320: error: no match for call to `(SmallIntDistType) ()'
../UI/MapWnd.cpp:323: error: no match for call to `(SmallIntDistType) ()'
../UI/MapWnd.cpp:323: error: no match for call to `(SmallIntDistType) ()'
make[2]: *** [MapWnd.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/darq/FreeOrion/UI'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/darq/FreeOrion'
make: *** [all] Error 2
* dev-libs/boost
Latest version available: 1.31.0
Latest version installed: 1.31.0

tzlaine
Programming Lead Emeritus
Posts: 1092
Joined: Thu Jun 26, 2003 1:33 pm

#12 Post by tzlaine »

You need to check out the FO code tagged RELEASE_V_0_1 and check out the GG code from whatever day that was. There have been a few changes in the intervening period.

darq
Krill Swarm
Posts: 10
Joined: Mon Mar 08, 2004 10:13 pm

#13 Post by darq »

it's ok, nvm, i'll just wait till the next release , or couple more, later

Post Reply