Page 4 of 4

Re: ogre problem when building

Posted: Sat Feb 14, 2009 7:01 am
by francys
OndrejR wrote:In last revision 2814 I can turn off fullscreen mode from Options(via custom mode) or comment it in config.xml cause FO run in window mode, but I can't leave FO window. Problem with debugging is that when segfault occurs debugger switch to gdb console. But mouse and keyboard can't leave FO window and that is the problem.
I'm sorry. I forgot to mention that I'm not running FO in fullscreen mode. Any ideas how to unhook the keyboard?

Re: ogre problem when building

Posted: Sat Feb 14, 2009 7:06 am
by OndrejR
Geoff the Medio wrote:
OndrejR wrote:...mouse and keyboard can't leave FO window and that is the problem
Is that always the case, or just when the segfault occurs?
EDIT: only via alt-tab it is possible to leave FO window(not from fullscreen).

Re: ogre problem when building

Posted: Sat Feb 14, 2009 7:26 am
by francys
With gdb I managed to get till chmain.cpp:145 app() before keyboard and mouse were hooked up. At that point there was no segfault, but I couldn't do anything useful. :?

Edit (15 feb 2009): freeorion.log only prints

Code: Select all

2009-02-15 19:39:10,020 DEBUG Client : OpenAL initialized. Version 1.1Renderer OpenAL SoftVendor OpenAL Community
Extensions: AL_EXT_EXPONENT_DISTANCE AL_EXT_FLOAT32 AL_EXT_IMA4 AL_EXT_LINEAR_DISTANCE AL_EXT_MCFORMATS AL_EXT_OFFSET AL_LOKI_quadriphonic
2009-02-15 19:39:11,270 DEBUG Client : Limited FPS to 60

Re: ogre problem when building

Posted: Tue Feb 17, 2009 7:26 am
by kroddn
Could these runtime segfaults be discussed in a separate thread? This thread here is getting out of control...