Supply problem

Describe your experience with the latest version of FreeOrion to help us improve it.
Forum rules
Always mention the exact version of FreeOrion you are testing.

When reporting an issue regarding the AI, if possible provide the relevant AI log file and a save game file that demonstrates the issue.
Message
Author
User avatar
Oberlus
Vacuum Dragon
Posts: 662
Joined: Mon Apr 10, 2017 4:25 pm

Re: Supply problem

#16 Post by Oberlus » Tue Oct 17, 2017 10:36 am

Vezzra wrote:I'd prefer if a colony would overpower any enemy supply propagating into its system, regardless of the strength of its own supply meter (unless the enemy has colonies in the same system too of course). Simply because it's less confusing/more intuitive for players.
Agree!

ovarwa
Space Squid
Posts: 57
Joined: Thu Dec 11, 2014 3:22 am

Re: Supply problem

#17 Post by ovarwa » Wed Oct 18, 2017 6:24 pm

The problem seems to be one of documentation. The pedia entry for supply could explain all this clearly.

As for colonies blocking, perhaps there could be a building (on the defense tech tree?) that interdicts some amount of enemy supply.

User avatar
EricF
Space Dragon
Posts: 266
Joined: Fri Jul 29, 2016 10:12 am

Re: Supply problem

#18 Post by EricF » Thu Oct 19, 2017 4:25 pm

To add to this I have discovered something.
My original problem was not that they had a stronger Supply value than I did.
The problem was that my Supply strength was 'Zero'.
That's why it was getting pushed aside.
Because in this situation one side clearly has a stronger Supply value, but it
is not pushing the weaker one aside.
supply.jpg
supply.jpg (163.16 KiB) Viewed 66 times
supply1.jpg
supply1.jpg (155.15 KiB) Viewed 66 times
Or am I missing something?

User avatar
Vezzra
Release Manager, Design
Posts: 4605
Joined: Wed Nov 16, 2011 12:56 pm
Location: Sol III

Re: Supply problem

#19 Post by Vezzra » Thu Oct 19, 2017 4:38 pm

EricF wrote:My original problem was not that they had a stronger Supply value than I did.
The problem was that my Supply strength was 'Zero'. [...]

Or am I missing something?
Nope, AFAIK that's exactly how it currently works.

User avatar
MatGB
Creative Contributor
Posts: 3310
Joined: Fri Jun 28, 2013 11:45 pm

Re: Supply problem

#20 Post by MatGB » Thu Oct 19, 2017 6:08 pm

You can't push supply into a system that has positive supply, only zero or below supply can be pushed past, that's by design.
Mat Bowles

Any code or patches in anything posted here is released under the CC and GPL licences in use for the FO project.

Post Reply